Espanyolország
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Menü
 
Városok, szigetek
 
Penélope Cruz
 
Szótár
 
 
Antonio Banderas
 
Rádió
 
Musica:)

 

 

 

 

 

 
Ahol spanyol a hivatalos nyelv
 
Vissza a főoldalra
 
Tölts le zenéket
 
"Ha mindig pontosan tudod, mit akarsz, a legjobb esetben is csak azt kaphatod meg az élettől.”
 
 Pablo Picasso
 
cursor
Énekesek a nagyvilágból:)
Énekesek a nagyvilágból:) : Gloria Estefan

Gloria Estefan

  2007.01.10. 15:30

Kuba

Gloria Estefan (eredeti nevén: Gloria María Milagrosa Fajardo García, * Havanna, Kuba, 1957. szeptember 1.) kubai származású amerikai popénekesnő.

Élete

Születésétől két éves koráig Havannában élt, amikor családja 1959-ben, Fidel Castro hatalomra kerülésekor Miamiba emigrált, mert apja Fulgencio Batista egyik testőre volt. 1961-ben apja Disznó-öbölbeli invázió keretében visszatért Kubába, de elfogták, és 18 hónapig börtönben volt. Mikor apja hazatért, beállt az amerikai hadseregbe, és Gloria családjával először Texasba, majd Dél-Karolina területére költözött. Amikor apja Vietnamba ment, a család visszaköltözött Miamiba, ahol a nagymamájával élt, ő inspirálta Gloriát az éneklésre, és ismertette meg vele a szamba és a salsa dallamaival, valamint a 30-as és 40-es évek zenéjével.

Amikor apja visszatért a vietnami háborúból, akkor már beteg volt, a Narancs Törzs (Agent Orange) nevű vegyszertől súlyos mérgezést kapott, a sclerosis multiplex miatt testileg, szellemileg leépült, tolószékbe kényszerült, a testvérével gondoskodtak róla, mert édesanyjuknak dolgozni kellett. Gloria egyetlen öröme ebben az időben a muzsika volt. Gyakran órákig ült a szobájában a gitárjával, és aktuális slágereket játszott. Gloria később erről az időszakáról azt nyilatkozta, hogy kövér, félénk, szemüveges, depressziós volt, és csak a zene volt az egyetlen öröm életében.

1975-ben beiratkozott egy miami iskolába, és pszichológiát kezdett el tanulni. Gyakran sírt és depressziós volt. Ebből a depresszióból 1975-ben egy esemény zökkentette ki, Gloria családjával részt vett egy barátja esküvőjén, ahol édesanyja kívánságára két számot is elénekelt. Az esküvőn a „Miami Latin Boys” együttes is játszott, akinek ekkor a vezetője és billentyűse Emilio Estefan volt. Emilio felfigyelt a tehetséges lányra, és meghívta zenekarába. Egy hét múlva már Gloria és unokatestvére, Merci Murcianó a zenekar tagja lett. A zenekar főleg spanyol nyelvű dalokat játszott, két év alatt nevet szerzett Miami és környékén is, valamint a spanyol nyelvű területeken, országokban is. Ekkor Gloria kívánságára a zenekar nevét megváltoztatták „Miami Sound Machine”-re.

1978-ban összeházasodott Emilio Estefannal. (1980. szeptember 2-án született meg fia, Nayib.

Ezekben az években is szinte kizárólag a latin nyelvű területeken voltak sikerei az együttesnek a CBS International-on keresztül kiadott spanyol nyelvű lemezeivel.

1984-ben az Epic Records szerződött velük egy angol nyelvű lemez elkészítésére, mely az „Eyes of Innocence” címet viselte. A lemezen szereplő dr.Beta szám a táncklubok kedvelt dala lett.

1985-ben tovább folytatódott az Epic Recordssal az együttműködésük, és megjelent a „Primitive Love” lemezük, amelyen olyan számok szerepeltek, mint a „Conga”. A szám nemzetközi elismerést hozott számukra. Ezen kívül két szám is slágerlsitára került, a „Bad Boy” és a „Words Get In The Way”.

1986. áprilisában a „Primitive Love” aranylemez lett, októberben pedig platinalemez

1987-ben a „Miami Sound Machine" megváltoztatta a nevét „Gloria Estefan & Miami Sound Machine”-ra.

1987. májusában jelent meg a „Let It Loose” lemeze, augusztusban aranylemezes, 1988 májusában platinalemez, augusztusában kétszeres platinalemez lett.

1988-ban a Perfomance magazin az év női énekesének választotta.

1988. májusában a „Anything For You” száma a slágerlista élére ugrott.

1989. júliusában Gloria szóló karrierbe kezdett, az első önállóan neve alatt megjelenő lemez ugyanebben a hónapban a „Cuts Both” volt, mely augusztusban már platinalemez lett.

1989. januárjában a „Gloria Estefan & Miami Sound Machine”-t Grammy-díjra jelölték „Best Pop Duo/Group” kategóriában.

1990. március 20-án a lemezt követő turné alatt a túrabusz, melyen akkor Gloria éppen aludt, karambolozott, Gloria súlyos gerincsérülést szenvedett: egy hátcsigolyája eltört, majdnem lebénult. Férje és gyermeke is megsérült, de felgyógyultak. Glória több hónap alatt tanult meg újra járni, öltözködni, és egyéb tevékenységet végezni. A gerincében ma is fémkapcsok vannak. A turnézásról is le kellett mondania.

Még ugyanebben a hónapban a „Primitive Love” kétszeres platinalemez lett, augusztusban pedig a „Cuts Both Ways” is.

Ebben az évben szintén Grammy-díjra jelölték, a Legjobb női énekes kategóriában.

1991. januárjában elnyerte a BMI Év zeneszerzője címet, és megjelent stúdióalbuma, az „Into The Light”, mely márciusban platinalemez lett. Februárban ismét elkezdett turnézni, decemberben pedig a „Let It Loose” háromszoros platinalemezzé vált.

1992-ben egyik szervezője volt az Andrew hurrikán áldozatinak megsegítésére indított koncertnek Floridában.

Megjelent a „Greatest Hits” lemeze novemberben, 1993. januárjában már platinalemezzé vált.

1993. júniusában jelent meg az első spanyol nyelvű albuma, a „Mi Tierra”. Az LP platinalemez lett, és eladási rekordot döntött meg a spanyol nyelvű területek történetében.

Szeptemberben megjelentette a „Christmas Through Your Eyes” ünnepi lemezét is.

1994. márciusában kapta meg első Grammy-díját, a legjobb Latin Album kategóriában. (Mi Tierra). Megkapta a World Music díját is, mint legjobb spanyol nyelvű előadó

1994-ben megjelentette lemezét a Hold Me Thrill Me Kiss Me feldolgozáslemezt, (a Turn The Beat szám a diszkók kedvelt slágere lett), decemberben pedig életet adott második gyermekének.

1995. szeptemberében jelent meg második spanyol nyelvű albuma, az „Abriendo Puertas” című lemez. Még ugyanebben a hónapban a férje hajójába egy jetski beleszaladt, és vezetője meghalt.

1995. október 27-én a világon elsőként énekelt popsztárként pápa előtt az USA-ban (II. János Pál pápa)

1996. februárjában kapta meg második Grammy-díját a legjobb spanyol nyelvű Latin Album kategóriában („Abriendo Puertas”).

1996-ban a 100. olimpiai játékokon Atlantában, májusban dala, a „Reach” a nyári olimpiai játékok hivatalos dala lett.

1996. júniusában megjelent albumán visszatért a beat és rythm zenéhez, a „Destiny” album megjelentetésével, ami az év végére platinalemez lett.

1997. februárjában díjat kapott a „Reach” számáért

1998. januárjában először énekelt Kubában Fidel Castro regnálása alatt, amikor II. János Pál pápa január 21-én Kubába látogatott és felkérték énekelni.

1998. júniusában megjelent a „Gloria!” albuma is. Részt vett a VH1 koncertjén Aretha Franklin, Celine Dion, Mariah Carey és mások társaságában. Az erről készült lemez októberben jelent meg.

1999. februárjában a Grammy-díjra jelöltek között volt, a legjobb Tánczene kategóriában. („Heaven's What I Feel”), novemberben a „Szív hangjai” filmben szerepelt Meryl Streep mellett, a lemez dala slágerlistára került énekével.

2000. februárjában 3 Grammy jelölést is kapott, majd májusban ismét spanyol nyelvű lemeze jelent meg: a „Alma Caribeña - Caribbean Soul”

2000. szeptemberében kapta harmadik Grammy-díját Latin Albumáért, és jelölést kapott ezen kívül két kategóriában is, októberben pedig újabb filmben is szerepet vállalt: „For Love Or Country: The Story Of Arturo Sandoval”.(Magyar címe: „A legendás trombitás”)

2001. februárjában egy válogatáslemezt jelentetett meg „Greatest Hits — Vol.2: 1993–2000” címmel. A Latin Grammy-díj átadáson ő a legjobb klip, férje pedig a legjobb producer címet kapta meg.

2002. februárjában is Grammy-díjra jelölték. Részt vett a Salt Lake City-ben megrendezésre került XIX. téli olimpiai játékok záróünnepélyén előadóként. Szeptemberben koncertet adott a szeptember 11-ei terrortámadás emlékére.

2003. szeptemberében megjelentette utolsó albumát „Unwrapped” címmel rajta duettet énekel Chrissie Hynde-rel és Stevie Wonderrel.

2004. júniusában bejelentette, hogy az utolsó turnéja júliusban lesz az USA-ban, aztán nem lép fel többet önálló koncerten.

2004. októberében megjelentette „Amor y Suerte: Éxitos Románticos” albumát.

2005. januárjában részt vett a cunami áldozataiért rendezett jótékonysági koncerten (Tsunami Aid: A Concert Of Hope) az NBC szervezésében.

Férje, Emilio, producerként dolgozik; sok tehetséges énekes pályáját indította el (Jon Secada, Carlos Ponce). Közösen férjével alapították meg a „Crescent Moon” nevű produkciós irodát, együtt dolgoztak Ricky Martinnal és Jennifer Lopezzel is. Van egy art deco szállodájuk és három éttermük Miami Beachen. Ezen kívül jelenleg dalokat ír.

 Albumai

 • Eyes Of Innocence (1984)
 • Primitive Love (1985)
 • Let It Loose (1987)
 • Cuts Both Ways (1989)
 • Into The Light (1991)
 • Greatest Hits (1992)
 • Mi Tierra (1993)
 • Christmas Through Your Eyes (1993)
 • Hold Me, Thrill Me, Kiss Me (1994)
 • Abriendo Puertas (1995)
 • Destiny (1996)
 • Gloria! (1998)
 • Divas Live (VH1) (1998)
 • Alma Caribeña - Caribbean Soul (2000)
 • Greatest Hits — Vol.2: 1993-2000 (2001)
 • Unwrapped (2003)
 • Amor y Suerte: Éxitos Románticos (2004)

 Filmszerepei

 • A legendás trombitás (2000)
 • A szív dallamai (1999)

 
 
Óra

 
Naptár
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Spanyol foci
 
David Villa-Valencia CF
 
Linkek a focihoz
 
Xavi Hernandez-FC Barca
 
Linkek
 
Iker Casillas-Real Madrid
 
Gracias:)
 

látogató van itt 
Videók
 
Video klippek
 
Irány Spanyolország:)
 
Utazási irodák
 
Szállás foglalás
 

  "...legjobb ha az objektív valóságot gondosan összehajtogatjuk, mint egy lepedőt, és egyszer s mindenkorra elzárjuk a szekrénybe..."

Pablo Picasso


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.